Já ne, ale rád bych upozornil na to, že MAC jde nainstalovat na obyčejné PC i notebook s procesorem Intel. Není to sice legální, nicméně proč ne

Bohužel, nejde.
Resp. jde rozeběhnout MAC OSX, ale nic tím nezískáš. Mac železo je jedno z nejodladěnějších.
I Windows na něm létají mnohdy lépe než na originálním PC železe pro MS WIN primárně určené, a to není vtip.
Nehledě na to, že nečekej podporu ze strany Applu, protože to není v jeho zájmu.
Přinese to tedy více starostí než užitku. Mac si zvolí člověk, který nechce být nadále jen udržbářem a chce sednout a pracovat a né přemejšlet nad tím, co včera šlo a dnes nejde.
Běh WIN XP/VISTA na Macu mohu potvrdit z vlastní zkušenosti - jsou stabilnější, rychlejší a "neztrácí se v nich hardware".
Běh Mac OSX na PC srovnatelné kvality (DELL, IBM) mohu jen odhadovat s dizkuzních fór a recenzí, ale něco mi říká, že to prostě není ono ...
Já mám Apple iMAC 20" 2,4GHz DUO z roku 2007 tuším. Krom přidaní paměti (4GB) a druhého monitoru jsem nikdy nic nemusel s železem řešit. Nezažívam téměř zádné GURU stavy. Ale jasně že taky jsou. I když v mém případě jsou pochopitelné ... vůbec ho nešetřím.
A co se videa týče ... tak to je pohádka. To se nedá vysvětlit. Jsem si jist, že moje grafická karta by byla PC kutilům pro smích, ale ono to funguje, líp než vám na loňském topmodelu od HP ...
Střihám ve formátu Apple Prores 422 v programu Final Cut. Potřebu, spíše chuť, zrychlit cítím (rychlejší rendering, více efektu ap.), ale nemusím. A určitě ještě dlouho nebudu muset ...