Apple Final Cut Studio
Jm no:
Heslo:
Doba:

Stran: 1 [2]
  Tisk  
Autor Téma: Apple Final Cut Studio  
J.P.
Pán točičů

Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: Srpen 15, 2008, 09:33:23 »

lokalizace existuje. Tu bych ale pro práci s FC moc nepreferoval, pokud tedy nechceš hrát loterii "po každém update chodí-nechodí-jdu-se-ptát-na-diskusní-fórum".
Nechci tě zrazovat, ale když máš zkušenost s Liquidem, usilovně se sháníš po CZ lokalizaci a na Macu jsi moc nepracoval, natož s FC... no, to nebude moc plynulý přechod Úsměv
Zaznamenáno
patrick
Vylepšený točič
**

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #21 kdy: Srpen 15, 2008, 11:57:34 »

Honza Mikulka: no jasne Smích jeste kdyz nebyl stream.cz, tak jsem ho lanařil na sedr Smích

J.P.: cz lokalizaci nesháním nijak usilovně, aj mi problém nedelá Mrknutí. Ale s tím, že to nebude plynulý přechod počítám, přece jenom, jiný OS, jiná střižna, ale změna je život a rád se učím s novými věcmi Úsměv
Zaznamenáno
Daniel Adam
Točič
**

Indie film director and cinematographer.

Zobrazit profil WWW Email
« Odpověď #22 kdy: Září 05, 2008, 13:10:24 »

Mno, plánuju koupit macbook (http://www.apple.com/macbook/) a střihat na něm ve final cutu... Doteď  dělam na PC s Avidem, takže mám z Macu trochu strach, ale na druhou stranu ho moc chci Smích... Tak co, odradíte mě od "jappka", nebo me naopak presvedcite ke koupi? Smích

Na MacBookovi Final Cut Pro bohuzel nespustis... :-( nepodporuje integrovanou grafiku. na to bys musel poridit macbook pro, coz je cenove 2xtolik... :-(
Zaznamenáno

"Tvůrci vlastních světů neznají hranic!"
patrick
Vylepšený točič
**

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #23 kdy: Září 07, 2008, 14:56:26 »

Daniel Adam: jj, kdybych se opravdu rozhodl pro apple tak bych sel do verze PRO, normální macbook ma navic malej display, coz se na strih moc nehodi... uvidim, spis si ale vylepsim stavajici striznu  Co???
« Poslední změna: Září 07, 2008, 14:59:06 od patrick » Zaznamenáno
Raadgie
Vylepšený točič
**

Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: Červenec 24, 2010, 16:19:51 »

Upozornění: do tohoto tématu nikdo nepřispěl nejméně 120 dní.

A tolik se toho zmenilo ...  Smích

Tak kolik lidi tu teda jede na macu?
Zaznamenáno
ValkyrjaEntertainment
Pán točičů

Zobrazit profil Email
« Odpověď #25 kdy: Srpen 01, 2010, 13:47:07 »

Já ne, ale rád bych upozornil na to, že MAC jde nainstalovat na obyčejné PC i notebook s procesorem Intel. Není to sice legální, nicméně proč ne Úsměv
Zaznamenáno
Raadgie
Vylepšený točič
**

Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: Srpen 03, 2010, 12:00:06 »

Já ne, ale rád bych upozornil na to, že MAC jde nainstalovat na obyčejné PC i notebook s procesorem Intel. Není to sice legální, nicméně proč ne Úsměv

Bohužel, nejde.

Resp. jde rozeběhnout MAC OSX, ale nic tím nezískáš. Mac železo je jedno z nejodladěnějších.
I Windows na něm létají mnohdy lépe než na originálním PC železe pro MS WIN primárně určené, a to není vtip.
Nehledě na to, že nečekej podporu ze strany Applu, protože to není v jeho zájmu.
Přinese to tedy více starostí než užitku. Mac si zvolí člověk, který nechce být nadále jen udržbářem a chce sednout a pracovat a né přemejšlet nad tím, co včera šlo a dnes nejde.

Běh WIN XP/VISTA na Macu mohu potvrdit z vlastní zkušenosti - jsou stabilnější, rychlejší a "neztrácí se v nich hardware".
Běh Mac OSX na PC srovnatelné kvality (DELL, IBM) mohu jen odhadovat s dizkuzních fór a recenzí, ale něco mi říká, že to prostě není ono ...

Já mám Apple iMAC 20" 2,4GHz DUO z roku 2007 tuším. Krom přidaní paměti (4GB) a druhého monitoru jsem nikdy nic nemusel s železem řešit. Nezažívam téměř zádné GURU stavy. Ale jasně že taky jsou. I když v mém případě jsou pochopitelné ... vůbec ho nešetřím.

A co se videa týče ... tak to je pohádka. To se nedá vysvětlit. Jsem si jist, že moje grafická karta by byla PC kutilům pro smích, ale ono to funguje, líp než vám na loňském topmodelu od HP ...

Střihám ve formátu Apple Prores 422 v programu Final Cut. Potřebu, spíše chuť, zrychlit cítím (rychlejší rendering, více efektu ap.), ale nemusím. A určitě ještě dlouho nebudu muset ...
Zaznamenáno
Stran: 1 [2]
  Tisk  

Skočit na: