Cvičení o pauze.
Jm no:
Heslo:
Doba:

Stran: [1] 2
  Tisk  
Autor Téma: Cvičení o pauze.  
Ji-Barr
Vylepšený točič
**

Zobrazit profil
« kdy: Červenec 30, 2010, 01:41:41 »

http://www.businessart.cz/Cviceni_DOF.wmv

Drobné cvičení v pauze mezi flajtama.
Zaznamenáno
hop.out
Profi točič

485929629
Zobrazit profil WWW Email
« Odpověď #1 kdy: Červenec 30, 2010, 16:11:56 »

Úsměv no.. obraz byl děsně televizní... Úsměv hudba z Vegas Cinescore:D titulky jak z moviemakeru, švenky byly taky takový trhavý/zvláštní ...

akorát DOF pomocí maximální transfokace a minimální vzdálenosti od objektu Úsměv taky jsem to občas používal.. Smích

kdybys to nějak pěkně nabarvil a přidal lepší hudbu, bylo by to o hodně lepší Úsměv
Zaznamenáno

FORLEAF o.s.
www.forleaf.cz
Ji-Barr
Vylepšený točič
**

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Červenec 30, 2010, 17:40:13 »

Ty seš taky televizní obraz. Barvy jsou podle norem. Jestli máš na mysli něco jako tvoje cesta vlakem, tak děkuji. Nechci. Něco přebarvit a spatlat to do kinoformátu pro uživatele TV a PC mi nepřipadá normální.
Pokud to nebude cvičení ale třeba dokument o golfových jezírkách, tak proč ne.
Jak se začne s obrazem moc blbnout, tak se to někde projeví. To si si mohl vyzkoušet sám na UTOPIA. Min. třetina filmu je v přepalu. Otázkou je, jestli je to vlivem už natáčení, nebo až postprodukce. Ale titulky jsou hezký.

Jinak švenky jsou plynulý. To je problém asi někde jinde. V 50p se nemůžou trhat.
Zaznamenáno
hop.out
Profi točič

485929629
« Odpověď #3 kdy: Červenec 30, 2010, 18:14:54 »

Úsměv to se omlouvám, jestli jsem se Tě nějak dotknul Úsměv je pravda, že ty moje pokusy jsou opravdu na "druhé straně řeky" Úsměv

barvičky, či kinoformát je otázkou osobního vkusu Úsměv

v utopii přepaly jsou, ale bohužel setovej objektiv je hodně kontrastní. Jinak doopravdy netuším, jak bych se jich měl zbavit, když například venku je pod mrakem, ale hodně světla a i když se to vevnitř nasvítí, tak okna budou přepálený Smutek

.. víš proč se mi to asi nelíbilo? Smích protože je to všechno podle norem a správně - nezajímavý (myšleno lehce nadneseně:)) 

a termín "televizní" byl myšlen v tom smyslu, že to bylo točený reportážní kamerou, tudíž tak obraz vypadal "jako z televize", kde se ani nedělají zásadní barevný korekce, myslím Úsměv
Zaznamenáno

FORLEAF o.s.
www.forleaf.cz
Denny Ellis
Pán točičů

208556091 denny.ellis@centrum.cz
« Odpověď #4 kdy: Červenec 30, 2010, 18:48:16 »

nechci šlapat do vosího hnízda, ale vegas hudba a arial tučně na střed není můj šálek kávy.. Obraz je pěkný s tím DOFem, ale nenazýval bych to cvičení.. Toto je spíš ukázka a na to, že vše je natočeno na stejné louce - nezkoušíš různé světelné podmínky, jako protisvětlo, šero, přímé slunce atd., tak je to zbytečně dlouhé..
Ale obraz je z toho hezký, to jo..
hop.outovo "televizní" chápu a připojuji se.. a propos, utopia je někde ke zhlédnutí??
Zaznamenáno

Vierzbowski
Profi točič

238644155
Zobrazit profil Email
« Odpověď #5 kdy: Červenec 30, 2010, 18:56:47 »

mně se podání barev líbilo - i když rád obraz omalovávám, tak tady je to fajné a moc hezké - i hudba se mě líbila k obrazu - sice to nemělo žádnou myšlenku, ale budiž

co se mi nelíbí jsou ty hrozné švenky - to hnus velebnosti  Neřeknu nic

Zaznamenáno
Matt
Profi točič

387865005
Zobrazit profil Email
« Odpověď #6 kdy: Červenec 30, 2010, 20:25:47 »

Sdílím názor hopa...barvy mi příjdou vyblité, dalo by se krásně zkolorovat Úsměv Už ten první švenk není plynulý...abys pochopil, nemá stejnou rychlost. Jinak detaily pěkné, ale chybí barva, a ta je v experimentu důležitá Úsměv
Zaznamenáno

vecernik
Vylepšený točič
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #7 kdy: Červenec 30, 2010, 21:23:22 »

omlouvám se že asi opět začínám offtopic ale co znamená:
hop.out: "setovej objektiv je hodně kontrastní" ?
od kdy nějaké sklíčko určuje kontrast? chápu že ovlivní světelnost, kresbu, DOF, ostrost, a tisíce dalších hloupostí.. ale kontrast?

(kdyžtak prosím odpověď pomocí soukromé zprávy pokud myslíte že by to zbytečně rozptylovalo téma. diky)
Zaznamenáno
Ji-Barr
Vylepšený točič
**

Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Červenec 30, 2010, 21:51:17 »

.....víš proč se mi to asi nelíbilo?  protože je to všechno podle norem a správně - nezajímavý........

O tom to je. Prostě napřed to je potřeba naučit se podle osvědčených metod a pak to případně posouvat jinam.
Ale nedotknul . Tyhle blbosti si jako opakování v chvilkách pauzy občas točím pro sebe.
Ale že někdo na takovéhle blbosti bude koumat titulky a hudbu jsem teda fakt nečekal. Spíš jsem očekával reakce podobných pokusů s vlastní kamerou. Holt příště budu muset dávat pozor i na tyhle věci.
S tím švenkem souhlas. Rychlost nebyla stejná. Bylo to jen ukázání místa děje. Není to omluva. Holt se napoprvé nezdařilo a přetáčet už se mi to nechtělo..

,,,,,,,,,nezkoušíš různé světelné podmínky, jako protisvětlo, šero, přímé slunce atd...........

To nebyl účel. Tady šlo jen o ten DOF. Za ty roky už mam kameru v těhdle podmínkách vyzkoušenou.

Ještě jsem tam udělal mimo samotný golf - taky jen tak jako cvičení ukázku výroby sendvičů. Jenže je to kombinace stativu a z ruky, tak to sem taději ani dávat nebudu. Není to prostě připravená scéna. Taky jen tak procvičování.

Kdysi jsem psal myslím že s Ebony-Clide o těhdle cvičení. I sem dával nějaký ukázky. Tohle je jedna z nich. Prostě je to učení se práce s kamerou na akci. Dovezu zadaný úkol a ještě si udělam něco pro sebe.. Viz jedna starší:

http://www.businessart.cz/videa/Prestavka2.wmv

http://www.businessart.cz/blbostizgolfu.wmv
« Poslední změna: Červenec 30, 2010, 22:09:14 od Ji-Barr » Zaznamenáno
Galahad
Pán točičů

Zobrazit profil Email
« Odpověď #9 kdy: Červenec 31, 2010, 09:26:11 »

Ji-Barre, tohle forum není na to, abys sem dával svá cvičení, nikdo nepochopí, že je to cvičení, lidé se tu moc upjali na profi techniku, o ní se diskutuje nejvíce. Když přijde film, každý kritizuje, ale sám natočí prd. Možná je to tím, že půlka lidí studuje filmařinu, a druhá půlka sem už nechodí právě kvůli tomuto... Pamatuji tu dobu, kdy jsme byli amatéři a pomáhali si...
Zaznamenáno
Matt
Profi točič

387865005
Zobrazit profil Email
« Odpověď #10 kdy: Červenec 31, 2010, 09:39:37 »

Ji-Barre, tohle forum není na to, abys sem dával svá cvičení, nikdo nepochopí, že je to cvičení, lidé se tu moc upjali na profi techniku, o ní se diskutuje nejvíce. Když přijde film, každý kritizuje, ale sám natočí prd. Možná je to tím, že půlka lidí studuje filmařinu, a druhá půlka sem už nechodí právě kvůli tomuto... Pamatuji tu dobu, kdy jsme byli amatéři a pomáhali si...

Tady mu ale nikdo nikdo nevytýkal techniku, tu měl dobrou...tady se kritizovalo zpracování, tak, jak to každý osobně vidí. To není o technice. Nikdo nepsal nic o expozici, šumu,...jen osobní názory na věc. Pokud je nechce slyšet, nemá to sem dávat. Fórum je od toho, aby se tady věci rozebírali. A podle kritiky ostatních třeba něco zlepšit, přiučit se. Jak jinak by se tady mělo pomáhat? A co že tady půlka lidí studuje film? Tím spíš bychom měli mít víc zkušeností, které na školách pobereme, a tak je zde můžeme prezentovat. Ať už formou komentů nebo vlastního díla.
Zaznamenáno

hop.out
Profi točič

485929629
« Odpověď #11 kdy: Červenec 31, 2010, 10:33:26 »

Jedinej, o kom vím, že studuje film, je právě Matt a to je zatím jen na střední... nás pár ostatních budeme teprve v září nastupovat.. Úsměv spíše bych řekl, že je zde větší procento těch, kteří točí profesionálně (rozumněj : živí se tím) ale nejsou to filmy Smích

za sebe můžu říct, že se filmy snažím točit:D spíše zatím neúspěšně, ale co už Smích

méně mluvme, více točme Úsměv
Zaznamenáno

FORLEAF o.s.
www.forleaf.cz
Galahad
Pán točičů

Zobrazit profil Email
« Odpověď #12 kdy: Červenec 31, 2010, 14:36:58 »

To je právě to, Matte, že si nepamatuješ, jak to tady chodívávalo... Tady byla parta pohodovejch lidí, kteří si kamarádsky radili, vyměňovali zkušenosti a tak, když jsi někoho zkritizoval, tak jsi věděl, kdo to je a znal jsi ho a věděl, jak zareaguje. Dostáváme se do profesionálního klišé. Když odešel z fora Yiahimyr (kdo ho ještě pamatuje?), jeho důvod byl podobný - moc se mluvilo, málo točilo. Hezky to řekl Hop.Out. A kdopak z vás ví, jak se "Hop.Out" jmenuje? Téměř nikdo, poněvadž vás to nezajímá, nezajímá vás člověk, ani postup, ale výsledek. Podle mne u amateřiny jde více o postup, někdy dokonce nejde o výsledek vůbec! Někdo sem něco dá, aby se podělil, a vy mu to zkritizujete a řeknete, ať to sem nedává, když nechce kritiku...
Zaznamenáno
Matt
Profi točič

387865005
Zobrazit profil Email
« Odpověď #13 kdy: Červenec 31, 2010, 14:49:44 »

Hop.Out, vlastním jménem Jan Perout Úsměv Když sem někdo něco dá, aby se podělil, tak to znamená že na své dílo chce slyšet kritiku, ať pozitivní či negativní, prostě kritiku. Ano, pokud ji nechce, tak v tom případě ať to sem nedává. Nebo to tady je jen aby se mu zvýšila sledovanost? Hele vole, moje video už vidělo 1000 lidí... Nebo psát něco, co není pravda? To by mu ale nic nedalo. Teď se to netýká tohohle experimentu. Jak může člověk někomu napsat negativní kritiku kamarádsky? To asi nejde. A to že nevíme jak se kdo jmenuje? Jistě, je to škoda, ale tohle forum není seznamka. A pokud je jeho komentář pro mě přínosný, možná ani nemusím vidět co natočil on sám Úsměv
Zaznamenáno

hop.out
Profi točič

485929629
« Odpověď #14 kdy: Červenec 31, 2010, 18:49:09 »

Úsměv díky za podporu Úsměv my se zase někteří známe.. Mrknutí to jo.. ale je zde opravdu hodně těch, kteří odešli (Yahimir, Svobodas .. oba je pamatuju a Svobodase znám i osobně Mrknutí) tak by bylo potřeba se zamyslet nad tím, proč..

možná by nebylo od věci udělat zase nějakej sraz /přijedou jen ti nejvěrnější Mrknutí / a tam si to vyříkat z očí do očí Smích

je ale fakt, že je to tady poslední dobou spíš bitevní pole.. co s tím? (řečnická otázka pro každého Mrknutí)
Zaznamenáno

FORLEAF o.s.
www.forleaf.cz
ValkyrjaEntertainment
Pán točičů

Zobrazit profil Email
« Odpověď #15 kdy: Červenec 31, 2010, 21:26:58 »

Co s tím? Sraz, sudy piva a slivovice  Smích
Zaznamenáno
Galahad
Pán točičů

Zobrazit profil Email
« Odpověď #16 kdy: Červenec 31, 2010, 23:41:21 »

Když sem někdo něco dá, aby se podělil, tak to znamená že na své dílo chce slyšet kritiku... A to jsi určil ty, protože to tak sám děláš?
Zaznamenáno
mr.kev
Režisér v Holywoodu

Všichni se učíme

334027872
Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: Srpen 01, 2010, 00:22:25 »

Souhlasím s tím, že pokud někdo nechce na své dílo slyšet kritiku, tak ať to video nikomu neukazuje, pokud chce slyšel kritiku jen pozitivní, ať ho ukáže rodinným přislušníkům, kamarádům (ti vždy budou žasnout), pokud chce slyšet nezávislou kritiku, ať to hodí zde na forum (tady se mu podle mě dostane nejlepší - pozitivní i negativní).

Bohužel se tu pořád víc a víc hádáme, přibývají zde noví a noví uživatelé, kteří vidí ty hádky a raději zavčasu odejdou nebo se začnou taky hádat... Možná by nebylo na škodu udělat zas nějaký Sraz (ale opravdu SRAZ! a ne, je LFS, kdo chcete, tak se tam setkáme... prostře sraz jen z 16mm)!!

Trochu optimismu by možná i přinesl lepší vzhled fora Úsměv (třeba ten co byl ještě na filmari.kvalitne - kdo pamatuje Úsměv)

Hop.outa znám jen z jeho příspěvků, videí a fotek, osobně ne, ale mám přibližnou představu co je to za člověka - je to bohužel ale jen jeden z mála.

BTW k tématu: Kamerové cvičení dobré, osobně bych si pohrál s kontrastem a barvama a určitě nudící hudbou a pak by to bylo fajn... (Protože může být kamera jak chce hezká, ale pokud ti to barvy, střih či hudba zkazí, tak to nikoho zajímat nebude...)
Zaznamenáno

hop.out
Profi točič

485929629
« Odpověď #18 kdy: Srpen 01, 2010, 08:27:19 »

Souhlasím s tím, že pokud někdo nechce na své dílo slyšet kritiku, tak ať to video nikomu neukazuje, pokud chce slyšel kritiku jen pozitivní, ať ho ukáže rodinným přislušníkům, kamarádům (ti vždy budou žasnout), pokud chce slyšet nezávislou kritiku, ať to hodí zde na forum (tady se mu podle mě dostane nejlepší - pozitivní i negativní).

Bohužel se tu pořád víc a víc hádáme, přibývají zde noví a noví uživatelé, kteří vidí ty hádky a raději zavčasu odejdou nebo se začnou taky hádat... Možná by nebylo na škodu udělat zas nějaký Sraz (ale opravdu SRAZ! a ne, je LFS, kdo chcete, tak se tam setkáme... prostře sraz jen z 16mm)!!

Trochu optimismu by možná i přinesl lepší vzhled fora Úsměv (třeba ten co byl ještě na filmari.kvalitne - kdo pamatuje Úsměv)

Hop.outa znám jen z jeho příspěvků, videí a fotek, osobně ne, ale mám přibližnou představu co je to za člověka - je to bohužel ale jen jeden z mála.

BTW k tématu: Kamerové cvičení dobré, osobně bych si pohrál s kontrastem a barvama a určitě nudící hudbou a pak by to bylo fajn... (Protože může být kamera jak chce hezká, ale pokud ti to barvy, střih či hudba zkazí, tak to nikoho zajímat nebude...)

amen Úsměv
Zaznamenáno

FORLEAF o.s.
www.forleaf.cz
Ji-Barr
Vylepšený točič
**

Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: Srpen 01, 2010, 20:32:37 »

Jediný důvod tohodle vlákna bylo, jak jsem už psal, že i na akci se člověk  může zdokonalovat. Tj- že procvičovat se dá všude. Pokud chce někdo kritizovat, ať si poslouží. Ale prosím k věci. Co se týká kompozice, práce s DOF, světla, práce s kolečkama a podobně. Je potřeba pochopit to základní, Bez zvládnutí svýho stroje to prostě nejde. Pokud tento návod na cvičení někoho pohoršil, tak se mu omlouvám. Pokud to něldo vzal jako inspiraci, tak se může pochlubit.

Ono totiž nejde vzít kameru a jít točit film. Mohl bych sem dát svoje věci odvysílané v TV. Pár hodin už to bylo. Případně nějaké pořady na zakázku. Ale k čemu. Tam jsou na kritiku jiní. A to mi věřte, že požadavky na normy jsou hodně tvrdý.

Holt jsem nedocenil zdejší kameramany- Už asi všechno umí, tak je žádná cviření nezajímají.
Zaznamenáno
Stran: [1] 2
  Tisk  

Skočit na: