a právě v tom je ten skoro-problém. tyhle stabilizátory jsou dělané na malou váhu. u klasickýho velkýho steadicamu bys jen posunul osu o tročku výš, jenže tady musíš přidat celkem solidně velké závaží , aby to vyrovnalo tu ne-zcela-zanedbatelnou váhu mikrofonu který citelně zvedne těžiště.
nevím jaké zkušenosti s takhle malým stabilizátorem máš. já něco podobného (o trochu většího) mám doma.
pro vysvětlení a zamyšlení:
citace hague stránky:
* Ideal camera weight 0.3kg. to 0.8kg.
technické parametry:
HV40 - Hmotnost 535 g (definice ze stránek výrobce)
videomic - Hmotnost 226 g (vlastní měření)
-> už teď jsme na samé vrchní hranici nosnosti.
JENŽE:
videomic musíme nějak připevnit:
A) na vestavěnou kolejničku kamery. bude to vypadat asi takto:

(obrázek sice slepen v editoru, ale rozměry jsou ve správném poměru. za to ručím)
-> vtipné že? sice to je v limitu (cca 760g) ale zato je to dvakrát vyšší než běžné kamery, s čímž výrobce rozhodně nepočítá - čím výš těžiště, tím víc se to chová jako těžší kamera než ve skutečnosti je.
B) použít adaptér který se našroubuje mezi stativ a kameru a nabídne samostatnou kolejničku na uchycení videomicu nebo světla. (link nemůžu najít, pokud je zájem vyfotím zítra svůj který jsem kupoval kdysi na videokamery.cz)
tím ale dostaneme těch úžasných 230 gramů zcela mimo osu, což bude při vyvažování velmi zábavné (nemůžu vyzkoušet, takže nevím jestli to je vůbec reálný vyvážit). Nehledě na to že našroubovaná kamera nebývá přichycena zrovna pevně, především kvůli nemožnosti pořádně dotáhnout adaptér.
Nechci tvrdit že HV40 + videomic nepůjdou na stabilizátoru použít. Jen tvrdím že to nebude tak jednoduché jak naznačuje bio_kill.