Sony NEX-VG10 - kamera s výměnými objektivy JE TADY!
Domů
BLOG
HLEDAT
Přihlásit
Registrovat
Jm no:
Heslo:
Doba:
hodina
den
týden
měsíc
furt
16mm.cz
>
Filmová technika
>
Sony
>
Sony NEX-VG10 - kamera s výměnými objektivy JE TADY!
Stran:
1
2
3
[
4
]
5
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: Sony NEX-VG10 - kamera s výměnými objektivy JE TADY!
Bio_Kill
Nosič kafe v Holywoodu
Proti špenátu za hlemýždě!
Re: Sony NEX-VG10 - kamera s výměnými objektivy JE TADY!
«
Odpověď #60 kdy:
Červenec 18, 2010, 09:39:43 »
Citace: Jitrocel Červenec 18, 2010, 08:26:28
to Valkyrja: Ale jo, to souhlasím, že je lepší investovat do lepší techniky a nekupovat šrot. Já jsem ale mluvil o něčem trochu jiném. Už to tu někdo řekl, že nemá cenu odsuzovat tu kameru, když to ještě neměl nikdo v ruce.
Přivařit madlo k fotáku je řešení, ale ergonometrie je právě to, co u kamery potřebuji. Na zrcadlovku jsem fotil a fakt to není ono. Výsledná kvalita mě zas tak nenadchla,a bych na to kupoval třeba Zakuto hledáček. Dobrý film opravdu nemusí být točený dobrou technikou. Dobrá technika spíš napomůže k jednoduší práci. Dokážu ti to na tomhle. V době, kdy vesměs každý čučí na kinorip, přece neznamená, že by byl film horší. Furt si v tom dokážeš najít něco a pokud je dobrý příběh, tak přežiješ i horší kvalitu (můj názor). Samozřejmě se tím okrádáš o ostrý obraz a kvalitní zvuk, ale dojem z filmu a příběhu se zas tolik nemění. Já se naopak při horší kvalitě dokáži více soustředit na příběh, který vnímám jako základ dobrého filmu. A pokud má film zajímavé pojetí, tak to pochopím i z blbé kvality. Ovšem nejraději koukám na legálně zakoupení DVD.
Stejně tak si nemyslím, že kdyby někdo z vás dostal do ruky super profi kameru, tak bude točit líp. Budou vznikat furt ty stejný nesmyly bez inovace a filmovém uvažování. Filmově tady na fóru uvažuje jen velmi málo lidí.
Tak pod toto, se podepisuji
Zaznamenáno
kuk
Lektor FAMU
Re: Sony vyvíjí novej kamkorder s výměnnejma objektivama
«
Odpověď #61 kdy:
Červenec 19, 2010, 02:57:44 »
Citace: Vierzbowski Červenec 17, 2010, 13:40:18
...
názor Blooma vychází z jednoho prostého faktu: on totiž točí, tvoří a nekecá o parametrech. Neboť jak říkají profíci: je celkem jedno s čím točíte, pokud víte jak s tím točit
...
jo spoustě kameramanům je to celkem vuřt, ale lidem z postprodukce teda rozhodně ne
Zaznamenáno
Vierzbowski
Profi točič
«
Odpověď #62 kdy:
Červenec 19, 2010, 06:47:37 »
ááá zdejší Brouk Pytlík přispěl do diskuse na téma tvorba
Zaznamenáno
Jitrocel
Vylepšený točič
«
Odpověď #63 kdy:
Červenec 19, 2010, 09:28:03 »
Citace: Vierzbowski Červenec 19, 2010, 06:47:37
Pokud to bylo na mě, tak si trhni nohou
. Pokud ne, tak zajdem na pivo
Zaznamenáno
Tvorba příběhu mi putuje v krvi. U některých věcí mi krev vře a jindy zas tuhne v žilách. To vše ze sebe dostanu jen filmem.
Vierzbowski
Profi točič
«
Odpověď #64 kdy:
Červenec 19, 2010, 09:43:34 »
Citace: Jitrocel Červenec 19, 2010, 09:28:03
Citace: Vierzbowski Červenec 19, 2010, 06:47:37
Pokud to bylo na mě, tak si trhni nohou
. Pokud ne, tak zajdem na pivo
blbneš ?? to je na kuk-a
to je takový Všeználek tady
Zaznamenáno
kuk
Lektor FAMU
«
Odpověď #65 kdy:
Červenec 19, 2010, 12:37:05 »
všude sem byl, všechno zná... a sakra kerej hajzl mi ukrad kyblíček
No teda vo tvorbě nepadlo ani slovo, jenom vo tom jakej je to vopruz pak po někom doretušovávat všechen ten komprimační sajrat aby se pak moh s tou svou "tvorbou" chlubit jak se mu to povedlo. A nedej bože že by chtěl klíčovat vlasy, něco přebarvit nebo vytrekovat to pak zapláče nad fakturou i nad výsledkem
A to se může v pohodě jednat i o 4:2:2 10bit materiál z digibety, natož pak něco s nějakou komprimací
Proč si myslíte že se filmaři pořád dožadujou nekomprimovanýho záznamu?!? ... aby ušetřily čas a tu šílenou vatu za postprodukci.
Zaznamenáno
Vierzbowski
Profi točič
«
Odpověď #66 kdy:
Červenec 19, 2010, 13:12:45 »
Myslíš že třeba Mr. Bloom si nedělá posprodukci ? Já teda jeho dílka mám docela rád a měl sem za to, že s nimi pracuje od pořízení záznamu až po výsledek.
To že dělat klíčování v silně komprimovaném záznamu asi nebude žádná slast, vo tom žádná. Ale ono je to taky o tom: lidé obecně hledí na to, aby si práci co nejvíce zjednodušili - takže pokud mohou část svého břemene přesunout někam jinam, udělají to moc rádi.
Zaznamenáno
Bio_Kill
Nosič kafe v Holywoodu
«
Odpověď #67 kdy:
Srpen 05, 2010, 20:36:08 »
"Kamera" je předražená jako prase! A ten lowlight je strašnej!
http://camcorder-test.slashcam.com/compare-ec1409d0ef41f053189c26c49587a771.html
«
Poslední změna: Srpen 05, 2010, 20:38:09 od Bio_Kill
»
Zaznamenáno
Vierzbowski
Profi točič
«
Odpověď #68 kdy:
Srpen 06, 2010, 09:30:53 »
tak testovali to s tím základním objektivem co má světelnost někde mazi 5.6-6.3 - zkus si tuhle clonu nastavit na běžné kameře a jdi do stejných podmínek - to si pak ten lowlight budeš hned považovat - a když tam nasadíš něco s f2.8, tak ještě bude muset snižovat citlovost, aby tam neměl přepaly
ale co mě zase (prvně mě odrovnali tím 1080i, ale ještě to sem ochoten zkousnout) zaráží a nechápu je nemožnost kontrolovat nstavení mikrofonu, což umí i nejlevnější kamery - fakt nechápu
tohle je u mě daleko větší průser než ten low-light
Zaznamenáno
vecernik
Vylepšený točič
«
Odpověď #69 kdy:
Srpen 06, 2010, 21:24:37 »
to je proto aby mohli za půl roku vydat "novou" verzi, která to umět bude :-) dají ji o trošinku dráž než tohle protože to bude mít přidané funkce a hádej co na to lidi? ... ano, budou to kupovat.
Zaznamenáno
Raadgie
Vylepšený točič
«
Odpověď #70 kdy:
Srpen 06, 2010, 23:18:39 »
... a canon furt mlci ...
ale ma novou kalkulacku, a to se ceni
http://www.canon-europe.com/For_Home/Product_Finder/Calculators/Desk_Display/AS-2200/index.aspx
Zaznamenáno
Vierzbowski
Profi točič
«
Odpověď #71 kdy:
Srpen 07, 2010, 07:34:36 »
Citace: vecernik Srpen 06, 2010, 21:24:37
to je proto aby mohli za půl roku vydat "novou" verzi, která to umět bude :-) dají ji o trošinku dráž než tohle protože to bude mít přidané funkce a hádej co na to lidi? ... ano, budou to kupovat.
snad jen to ne
Raadgie: bastlí novou bezzrcadlovku
(to je ironické pousmání)
Zaznamenáno
BlueFlash
Pán točičů
«
Odpověď #72 kdy:
Srpen 20, 2010, 08:22:19 »
Ta VG 10 je hrůza, hrůza, hrůza.
Podle těch test snímků se mi to jeví tak, že je horší i v normálnim světle. Řekl bych, že taková TM/SD/HS 700 tomu pěkně napráskala. Tahle čtvrtinková 3MOSka má vůbec velmi zajímavý barvy. Osobně si vůbec myslim, že v cenový relaci 20 000 je SD 700 nejlepší kamera. HFS-20 na ní nemá.
Zaznamenáno
Vierzbowski
Profi točič
«
Odpověď #73 kdy:
Srpen 20, 2010, 11:04:31 »
BlueFlash: trochu uber plyn synku
nemůžeš přijít do diskuse o kameře s čipem velikosti APS-C a srovnat to se spotřebkou
to je asi to samé, jako bys chtěl srovnávat grafické karty Quadro a bežné ATi ve hrách. Tam to ATi natře Quadru jedna báseň, ale přitom jejich (Quadro) síla je jinde.
A srovnávat barevnost je úplně mimo mísu: dyť si viděl upravená videa a ne ta co lezou z té kamery
Zaznamenáno
Ji-Barr
Vylepšený točič
«
Odpověď #74 kdy:
Srpen 20, 2010, 12:58:14 »
Příští týden si jí můžete osahat. Docela bych na ní zašel ze zvědavosti taky kouknout.
Cena 53.000,- na akci se slevou.
http://mailing.elviapro.cz/emails/preview/6a2a2b45b55e976d89079d3ce49421c3/
«
Poslední změna: Srpen 20, 2010, 13:00:11 od Ji-Barr
»
Zaznamenáno
Ji-Barr
Vylepšený točič
«
Odpověď #75 kdy:
Srpen 23, 2010, 12:16:41 »
Tak dneska zatím ještě kamera není. Tak snad zítra. SONY v Bratislabě jí nadodalo.Všichni co tam čekaly, tak se nedočkali.
«
Poslední změna: Srpen 23, 2010, 15:22:46 od Ji-Barr
»
Zaznamenáno
Ji-Barr
Vylepšený točič
«
Odpověď #76 kdy:
Srpen 24, 2010, 13:00:11 »
Tak kamera zase není. Tentokrát prý nedorazila z Maďarskam tak prý až ve středu.Přitom napřed prý že za dvě hodiny. Smrdí to PR podvodem od SONY, nebo Elvie. Těžko někdo udělá masivní reklamu na předváděčku něčeho, co vlastně ani nemá. Arogantní hajzlové. Ještě si z toho dělají srandu. Po šestý už tam teda nejdu. Maximálně pošlu sprostý dopis přímo k výrobci.
Zaznamenáno
pipsk
Pán točičů
«
Odpověď #77 kdy:
Září 05, 2010, 01:24:15 »
Nemozem sa nezapojit do tejto diskuzie pretoze tuto kamerku uz sledujem dlhsie a par ludi mi tu pride trochu zabednenych, netusim kdo je ValkyrjaEntertainment ale pride mi jako typicky vseznalek tvoriaci flamewar pretoze jeho nazor je najlepsi a ziadny iny neni dobry, sorry ak som sa niekoho dotkol... par veci vam tu uniklo - kamera toci 25p ma len 50i wrapper takze napr final cut to vpohode rozpozna, pri 24mbit po konverzii do Apple Prores je kvalita velmi dobra, urcite to nebude taka lahoda rotoscopovat ale novy AE to zvladne vpohode, staci si kuknut
http://www.zacuto.com/shootout
aj tak to nakonec hodis do nejakeho kodeku v ktorom si to niekdo bude pozerat a ta kvalita bude aj tak srackova ci uz z 4K kamery s nekomprimovanym zaznamom alebo 24mbps AVCHD. Low light je na svoju cenovu kategoriu super, staci si pozret nejaku nocnu scenu so setovym objektivom! Ked tam mountnes nejaku f1,4ku bude to este lepsie + velky bonus na zaver kedze ma kamera flange 18mm je nanu mozne pomocou adapteru pouzit jakykolvek objektiv pre jakukolvek SLR, co je bonus o ktorom si hocijaka full frame DSLR moze nechat snivat. Samozrejme ze ma kamera vela obmedzeni (je to Sony) asi nikdy nebude hacknuta ako canon alebo panasonic ale ta kamera vobec neni taka sracka a urcite nie koli tomu co jej tu vytikate, uz len koli nekonecnemu mnozstvu a cene objektivov co nato mozes dat by som tomu dal ako kamere prednost pred 5dmk2...
Zaznamenáno
ValkyrjaEntertainment
Pán točičů
«
Odpověď #78 kdy:
Září 05, 2010, 01:44:44 »
pipsk: "typicky vseznalek tvoriaci flamewar"...pouze jsem na tuto videokameru vyjádřil svůj názor a jsem si zcela jistý, že i obyč Canon 550D odvede lepší práci, než tento šrot.
Zaznamenáno
Bio_Kill
Nosič kafe v Holywoodu
«
Odpověď #79 kdy:
Září 05, 2010, 08:13:13 »
pipsk: Ať je to jak chce, nic to nemění na tom, že tato kamera je předražený paskvil! Je to první pokus o překonání DSLR, a nutno říct že hodně nepovedenej a nevychytanej! Osobně si počkám co na to Canon
Zaznamenáno
Stran:
1
2
3
[
4
]
5
Tisk
« předchozí
další »