Zrcadlovka místo kamery
Jm no:
Heslo:
Doba:

Stran: 1 ... 6 7 [8]
  Tisk  
Autor Téma: Zrcadlovka místo kamery  
Pavel652
Vylepšený točič
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #140 kdy: Červenec 31, 2010, 08:14:55 »

S ostrostí bych taky nesouhlasil. To je stejné jako když budu točit sd kamerou a výstup na dvd.. obraz bude takový.. ale když budu točit full hd kamerou a výstup znovu na dvd tak i když bude výstup stejný jako předchozí, tak ale obraz na tom dvd bude jinej, lepší, detajlnější, protože je točený full hd kamerou a je jedno že výstup je taky pouze dvd..
Ohledně dejlnosti a prokreslenosti 5D mark II já bych řekl že to je znát i některých videí na vimeu. samozřejmě třeba moje babička to asi nepozná, ale jinak bych řekl že to poznat je. druhá věc je, jak jsem psal v předchozím příspěvku, že ono možná pak ve střihovém programu stačí na to aplikovat ještě nějaké zaostření a pak to působí taky "detajlně" a člověk pak bohužel nepozná zda to je tedy takhle už od natoční nebo pak dodělané..
Ale zatím jsem nenarazil na nic konkrétního co by jasně říkalo, tento objektiv ti s 5D Mark II udělá lepší kresbu než tento.. Jo jen vlastně obečně- že ty pevný jsou lepší než zoomy protože mají lepší světelnost - takže lepší kresbu  Úsměv
Zaznamenáno
Vierzbowski
Profi točič

238644155
Zobrazit profil Email
« Odpověď #141 kdy: Červenec 31, 2010, 18:34:56 »

z vlastní zkušenosti:zkoušeli sme 2 objektivy, které jsou cenově úplně někde jinde. EF 55-200 f4.5-5.6 USM, který se prodává po bazarech tak za 3000 a níž. A pak EF 24-105 f4 L, který se prodává po bazarech za asi 20 000 Kč. Zkuste tipnout,jak moc se obraz lišil u jednoho a druhého ? Já vám to prozradím: ničím ! Proč ? No protože sme to pouštěli na zobrazovadle které mělo tak 24 placů úhlopříčku, a taky to asi bude tím, že hodně dá obrazu zabrat komprese AVCHD. No a taky je fakt, že obojí bylo nasazené na 550D, takže sme nijak moc neřešili okraje, že ano.

Prostě pokud nezačneš obraz zkoumat tak, že si ho zobrazíš 1:1, tak je ti to fakt tak trochu u prdele.

Každopádně abysme se furt netočili dokola: kdo chce, ať si pořídí na video co chce, jsou to jeho peníze a jen jeho kampf. That's all folks  Úsměv
Zaznamenáno
vecernik
Vylepšený točič
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #142 kdy: Srpen 01, 2010, 00:51:34 »

to je to co jsem naznačoval už spoustukrát.. na pohyblivém obrázku o 2MPx se prostě nemůžou projevit vady, které se projevují sotva na stabilním obrázku 20MPx když ho sledujeme 1:1 .
Díky za test.
Zaznamenáno
Pavel652
Vylepšený točič
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #143 kdy: Srpen 01, 2010, 07:17:20 »

Bych řekl že ten L obektiv je dělaný převážně třeba na ten 5D Mark II. Že  550D se bude s ním chovat trochu jinak než 5D mark II na který je ten L objektiv dělaný..a navíc 5D Mark II má udajně daleko lepší detajlnější prokreslenější obraz, takže na nějakým 24palců by ten test mohl dopadnout uplně jinak, že by jsi pak ten rozdíl kvalitní nekvalitní objektiv třeba viděl i tady.. Takže toto mi přijde test ale uplně něčeho jiného...  Jsem v rozpacích

A když ten obraz vypálím na blu-ray a budu pouštět přes projektor s uhlopříčkou 2-3 metry???  Vyplazuji jazyk
Zaznamenáno
Vierzbowski
Profi točič

238644155
Zobrazit profil Email
« Odpověď #144 kdy: Srpen 01, 2010, 14:47:32 »

ad detailnější obraz) 5D MII má 21 MPix vs. 550D má 18 MPix - 3 MPix se mi jeví jako zanedbatelný rozdíl

ad plátno 2x3 metry) a) pořád na něj budeš promítat jen ty 2 MPix a asi se na něj nebudeš dívat ze stejné vzdálenosti jak se díváš na monitor
                             b) i kdyby tam byl nějaký jednoduše pozorovatelný rozdíl, potřebuješ srovnání - a teď si odpověz sám: chceš natočit nějaké video, nebo lidem promítat testy zrcadlovek ?

Technická: to "L" v názvu opravdu značí "Luxury" a je jakous takous zárukou kvality, tedy že i na FF čipu bude obraz vykreslený slušně až do rohů a nebude se příliš zhoršovat kvalita. Čistě po technické stránce jsou na ten 5D MII dělaný oba objektivy které jsem uváděl, protože jsou typu EF.

A ještě drobná poznámka k tomu vztahu: pevné ohnisko=větší světelnost=vyšší kvalita. To je trochu nesprávné. Pevné ohnisko oproti tomu s proměnlivou ohniskovou vzdáleností se obecně lépe konstruuje. Zoom-objektiv (tedy ten s proměnlivou ohniskovou vzdáleností) je kompromisem vždy. Čím větší rozsah, tím větší kompromis. Další věc, které rozhoduje o kvalitě, je i samotná ohnisková vzdálenost. 50mm je z hlediska optiky nejsnažší na vyrobení a s postupným vzdalováním se roste i složitost a snižuje se i kvalita. Není proto divu, proč třeba 50mm objektiv s f1.8 se prodává kolem 2500 Kč a přitom kvalitou obrazu je na tom lépe jak zoom 27-70 L, který je několikanásobně dražší. Díky tomu, že 50mm se konstruuje nejsnáze, tak není problém s kresbou do rohů i při větší světelnosti. Proto se v této kategorii vyskytují i rarity jako f1.0, f0.95 nebo f0.85. Ale !! a teď to přijde. Tato extrémní světelnost je v podstatě opravdu jen pro nouzové situace, protože jinak kresba značně trpí. Takže platí, že dobrých výsledků se dosahuje min. +2 clonová čísla směrem nahoru. Ideální clona pak je kolem f8. Tedy kdybychom srovnali plně otevřený objektiv 50 f1.2 L a třeba zmiňovaný 55-200, přičemž s tím druhým zacloním aspoň na f5.6, tak kresbou se ten levný zoom dotáhne hravě na tu 50ku. Jiná situace nastane, pokud tu 50ku "přiškrtím" o 2 clonová čísla, případně o něco víc, třeba na f2. To si pak proti němu neškrtne vůbec nic. Tedy: správně je ten vztah jinak: objektiv s pevnou ohniskovou vzdáleností, má většinou lepší kresbu než zoom-objektiv a díky snažší konstrukci se u něj dá počítat i s možností vyšší světelnosti (což není pravidlo viz. např. Canon 300 f5.6 L).
Zaznamenáno
Pavel652
Vylepšený točič
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #145 kdy: Srpen 01, 2010, 17:01:23 »

Vierzbowski : tak ted teda nevím jestli si rozumíme  Vyplazuji jazyk
Ano , budu na to plátno promítat stále jen 2MPix, ale ty 2Mpix budou nějak kvalitní. Když vezmu uuuuplně první amaterskou kameru která zvládne natočit 2Mpix a vezmu tu uplně poslední technologicku vymoženost, tak i když to bude v obou dvou případech 2MPix, tak ale ten obraz co se týče detajlů, snad kresby atd bych řekl že bude někde jinde. A o tom celou dobu hovořím. Že když budu točit na 5D mark II a ve výsledku to bude sice jen tvých 2MPix tak stejně můžu dosáhnout různě kvalitních videí -s použitím různě kvalitních objektivů. A já bych řekl, že ten rozdíl je znát. A myslím že u 5D mark II se to právě říká- že to je kvalitní stroj,dokáže udělat hodně kvalitní detajlní vykreslenej obraz, ale pokud se na to dá nekvalitní objektiv, tak se tam ty detajly a kresba ztrácí... -už podle toho bych soudil že je poznat obraz s více detajly a lépe prokreslenej než obraz bez detajlů..  Pokud ty se nezabýváš detajly a kresbou ve videu, tak to je samozřejmě tvoje věc, ale pro mě je to důležité, protože netočíme záběry z dovolené, ale profi věci  Vyplazuji jazyk
A když je řeč o kresbě objektivů na 5D mark II (právě ohledně finálního videa aby bylo plné detajlů..) a přijít s testem objektivů na 550D s tím že ty fotáky jsou od sebe vzdálené jen 3 MPix a tak se to moc lišit nebude... se mi zdá uplně zcestné. Však řekl bych že ty fotáky se asi neliší jen počtem MPix, tak ten finální obraz bude asi trochu jinak kvalitní  Jsem v rozpacích
Zaznamenáno
ValkyrjaEntertainment
Pán točičů

Zobrazit profil Email
« Odpověď #146 kdy: Srpen 01, 2010, 17:18:34 »

Pavel652: Přesně tak Úsměv
Zaznamenáno
vecernik
Vylepšený točič
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #147 kdy: Srpen 01, 2010, 18:55:28 »

napadlo už někoho "clonit" pomocí dvou polarizačních ne-cirkulárních filtrů? Jde totiž to že změnou clony změníme i DOF, zatímco otočením polarizačního filtru jen snížíme světlo, bez změny DOF. často totiž nejde jen tak stáhnout čas na minimum.
Pokud to někoho napadlo, zkusili jste v praxi? a jaké byly výsledky?
Zaznamenáno
Vierzbowski
Profi točič

238644155
Zobrazit profil Email
« Odpověď #148 kdy: Srpen 01, 2010, 22:38:47 »

jak sem uvedl - používejte každý co umíte. Je to jen váš kampf.

2 lineární polarizační filtry jakožto proměnlivý ND filtr používám při točení na plnou díru běžně. Je to fajn vychytávka, akorát se trochu mění barevnost - obraz je víc do modra.
Zaznamenáno
Pavel652
Vylepšený točič
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #149 kdy: Srpen 06, 2010, 22:29:17 »

Prozradila by mi nějaká dobrá duše jak se s těmito fotáky (5D Mark II, případně 550D..) točí timepalse?  Vyplazuji jazyk ..někde jsem četl že se to netočí, ale že to fotí?? Tak přes jakou funkci atd.. Případně nějaké doporučené nastavení fotáku pro tu noční timelapse, kde jsou pak i krááásně vidět třeba i hvězdy.. děkují  Mrknutí
Stačí na statické záběry, někde jsem četl že ještě pohyb do toho, to už je vyší dívčí  Co???
Zaznamenáno
Jakub
Modurátor
Komparsista v Holywoodu

Akce

486503956 jakub.kalousek@windowslive.com
Zobrazit profil WWW Email
« Odpověď #150 kdy: Srpen 08, 2010, 12:24:23 »

Pavel652: Většinou se fotí, funkce ve foťáku na to není pokud vím ale v sw dodávaném k foťáku je v jednom programu možnost nastavení jak často má fotit...
Zaznamenáno

Pavel652
Vylepšený točič
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #151 kdy: Srpen 14, 2010, 12:01:24 »

už sem na to přišel, timelapse se dělá pomocí dálkové spouště, kde lze nastavit "časovač" a to v rozsahu 1 sekundy až 99hodin 59minut a 59sekund  Smích

http://www.megapixel.cz/canon-dalkova-spoust-tc-80-n3
Zaznamenáno
Jakub
Modurátor
Komparsista v Holywoodu

Akce

486503956 jakub.kalousek@windowslive.com
Zobrazit profil WWW Email
« Odpověď #152 kdy: Srpen 14, 2010, 13:16:41 »

A nebo jde zdarma připojit foťák USB kabelem k PC a udělat to tak jak jsem psal...
Zaznamenáno

Vierzbowski
Profi točič

238644155
Zobrazit profil Email
« Odpověď #153 kdy: Srpen 15, 2010, 06:59:52 »

A ten pohyb pomocí stativu s motorovým posunem
Zaznamenáno
BlueFlash
Pán točičů

Zobrazit profil
« Odpověď #154 kdy: Srpen 20, 2010, 08:10:46 »

Nevíte někdo, kde se to točilo? Ty šikmo stavěný tovární stavby mi z architektonickýho hlediska přijdou zajímavý. Myslel jsem, že šikmá je jen věž v Pise, ale zřejmě ne. Valím oči! Super!
Zaznamenáno
Pavel652
Vylepšený točič
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #155 kdy: Srpen 30, 2010, 09:30:39 »

Jak již tu bylo někde psáno třeba 5D mark II nemá moc dobré zaostřování a celkově je lepší si koupit (pro natáčení filmů obzvlášt) ještě nějaké to malé lcd. Poradil by mi někdo nějaké www kde by se dalo sehnat dobré malé lcd k tomuto fotáku jako "odkuk" tedy asi připojit k fotáku přes hdmi.. ? Jen bych měl dvě kritéria: aby to byl český obchod (nemám zkušenosti s objednávkou ze zahraničí) a aby to mělo rozlišení nejméně 1024x786 :-) I když jsem někde četl zkušenost nějakého amatéra točiče, že používá lcd s rozlišením 800x600 a dobře zaostřený obraz je poznat i na něm, ale nevím, s tím nemám zkušenosti  Jsem v rozpacích
Zaznamenáno
ValkyrjaEntertainment
Pán točičů

Zobrazit profil Email
« Odpověď #156 kdy: Srpen 30, 2010, 10:49:33 »

Nejlevnější slušné lcd je Manhattan HD089B http://www.jardabar.net/temp/550D/HD089B_00.jpg
http://dolgin.net/zen_dolgin/index.php?main_page=product_info&cPath=12&products_id=50

Určitě nic lepšího neseženeš a na ostření je to nutnost  Úsměv
Zaznamenáno
Pavel652
Vylepšený točič
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #157 kdy: Srpen 30, 2010, 11:43:45 »

Nejlevnější slušné lcd je Manhattan HD089B http://www.jardabar.net/temp/550D/HD089B_00.jpg
http://dolgin.net/zen_dolgin/index.php?main_page=product_info&cPath=12&products_id=50

Určitě nic lepšího neseženeš a na ostření je to nutnost  Úsměv

jo toho jsem si všiml už na strnánkách tvfreaku v sekci 550D, Proto jsem cthěl nějaký český obchod  Smích Ale ted mě napadá otázka, jak se to napájí? Když pujdu točit někam třeba do přírody..?  Jsem v rozpacích Má to svojí barerku která se může nabíjet, nebo se to frkne do baterky ve fotáku (pak by to ale asi moc vše nevydrželo), nebo jak? A když budu v interiéru, dá se to přes nějaky adaptér frknout normálně do sítě nebo jak tyto lcd fungují po této stránkce?  Jsem v rozpacích
Zaznamenáno
Stran: 1 ... 6 7 [8]
  Tisk  

Skočit na: