Maturitní video P4A
Jm no:
Heslo:
Doba:

Stran: [1] 2
  Tisk  
Autor Téma: Maturitní video P4A   Film má hodnocení:: 5
kvoky
Pán točičů

Zobrazit profil
« kdy: Březen 13, 2010, 15:14:42 »

Zdravím,
vím, že je to trochu mimo amatérskej film jako takovej, každopádně zajímal by mě váš názor jakožto odborníků.

<a href="http://www.youtube.com/v/9k-AuTERzVQ&rel=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/9k-AuTERzVQ&rel=1</a>
Zaznamenáno
Andrea Ardito
Téměř profi točič

203822103 andrea@andrea-ardito.info
Zobrazit profil WWW Email
« Odpověď #1 kdy: Březen 13, 2010, 15:58:33 »

Sice odborník nejsem ale vyjádřím se.
Líbilo se, jak děj tak i zpracování, zajímavý nápad a hodně času u toho stráveného.
Zaznamenáno

Cuttning on IBM ThninkPad T43 1,8/1024/40
Rendering on IBM Intellistation 2x i Xeon 3,2Ghz HT 2Gb/80Gb, NAS 1Tb
All with GV Canopus Edius 5.10
weighell
Režisér v Holywoodu

Kdyby mi to nevadilo, nebyl bych proti...

222356855 weighell@weighell.cz
« Odpověď #2 kdy: Březen 13, 2010, 17:54:40 »

na maturitní video je to docela dobrej nápad... akorát ten začátek je možná moc dlouhej... to ste celý jen rotoscopovali nebo to je i s plátnem, ptz. rotoscopovat bych to teda fakt nechtěl..Smích
Zaznamenáno

nastavení externího monitoru v Sony Vegas: stiskněte "Alt" + "Shift" + "4"
kvoky
Pán točičů

Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Březen 13, 2010, 18:07:50 »

rotoskopovali... jinak bysme museli potahnout celou ulici platnem ...

K tomu začátku... ono je to těžký - u maturitního videa se nevyhneš dlouhýmu představování.
Zaznamenáno
Out of Order
Točič
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #4 kdy: Březen 14, 2010, 01:51:15 »

Je to kreativní pecka, klobouk dolů  Úsměv

Zaznamenáno

Out of order -> 5th March 2010
Venechor
Pán točičů

Je čas udělat dětem pápá!

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Březen 14, 2010, 03:15:06 »

Ten začátek byl hoodně stylový, parádní! Ale chyběly mi tam teda ženy... Jsem v rozpacích Úsměv
Zaznamenáno

Nedělej dvě díry tam, kde stačí jedna.
newanomaly
Vylepšený točič
**

Mám hlad...

Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Březen 15, 2010, 00:25:13 »

K tomu začátku... ono je to těžký - u maturitního videa se nevyhneš dlouhýmu představování.

Pravděpodobně budu za hlupáka, ale zajímala by mě přesná definice slova ROTOSKOPOVAT. Chápu dobře, že je to třeba více vrstev prolnutého videa, a nebo dodělávaná animace, např. pomocí Photoshopu?   
Zaznamenáno

New Anomaly
Bio_Kill
Nosič kafe v Holywoodu

Proti špenátu za hlemýždě!

378829929
Zobrazit profil Email
« Odpověď #7 kdy: Březen 15, 2010, 06:39:33 »

Pravděpodobně budu za hlupáka, ale zajímala by mě přesná definice slova ROTOSKOPOVAT. Chápu dobře, že je to třeba více vrstev prolnutého videa, a nebo dodělávaná animace, např. pomocí Photoshopu?   

http://16mm.cz/index.php?topic=2048.0
Zaznamenáno
Mr.Smith
Téměř profi točič

330300268
« Odpověď #8 kdy: Březen 15, 2010, 13:12:41 »

Wow, jako maturitní video.. hodně luxusní filmek  Mrknutí Mrknutí  Sice je to občas zdlouhavé, ale jak bylo řečeno jinak ti při seznamkování asi nejde.. jinak klobouk dolů, mě by asi jeblo se stím pyplat na kompu v postprodukci  Co??? Co???  Mrknutí
Zaznamenáno

http://www.resetmode.com - Reset Entertainment - Amateur filmmakers on top level - Certainly !
kvoky
Pán točičů

Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: Březen 15, 2010, 18:47:26 »

Zdá se to šílený, ale v podstatě nerotoskopuju celej pohyb, ale udělám jednoduchou základní masku která bude sledovat postavu a teprv když přebíhají přes sebe udělám podrobnější substrakční masku. Sice takovej sedmi vteřinovej záběr vyjde na hodinku až dvě práce, ale mohlo to bejt i horší :-).
Zaznamenáno
okboss
Náhodný točič
*

301620934
Zobrazit profil Email
« Odpověď #10 kdy: Březen 15, 2010, 22:15:45 »

Respekt. Ty efekty vypadají fakt slušně. Jen škoda za poměrně nízké rozlišení videa. Teda, tolik času před maturitou jsem fakt neměl. Závidím.
Zaznamenáno
hany
Točič
**

hany

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #11 kdy: Březen 15, 2010, 22:54:25 »

Také si myslím, že je to hodně dobré. Zajímavý nápad, zajímavé zpracování. Zajímavé efekty. Jen těch lidí je tam hodně, je ta úvodní část docela dlouhá, pak už jen výslednou kvalitu obrazu, mohla být lepší, když si s tím už někdo dá takovou práci. Paráda!
Zaznamenáno

climbing / outdoor / web / production
http://www.hany.info
kvoky
Pán točičů

Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: Březen 15, 2010, 23:56:36 »

HDčko v tu dobu nebylo no :-(
Zaznamenáno
Johny-115
Vylepšený točič
**

302302196
Zobrazit profil WWW
« Odpověď #13 kdy: Březen 21, 2010, 19:12:54 »

nářez ... je to dost dlouhé a přitom to akorát udrželo mou pozornost ... měl bych dotaz ... máte změřeno kolik čistého času jste to tak asi dělali ? tj. kolik hodin by to dalo kdyby to dělal jeden člověk ... protože toho maskování tam bylo opravdu hodně a přišlo mě i málo chyb .. tj. celkem kvalitně (tomu asi dost pomáha i to rozlišení a delší čas uzávěrky) + to ani neberu v potaz čas toho samotného natáčení všech těch stopáží, což taky asi nebude zrovna zanedbatelná část času nad tímhle "projektem" Úsměv
Zaznamenáno

Canon HF100 / Adobe CS4 / Vista 64bit
InTense / The Forest / Misty Lights
mr.kev
Režisér v Holywoodu

Všichni se učíme

334027872
Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: Březen 21, 2010, 21:51:50 »

Mě se to zdálo dost dlouhé, pozornost jsem tomu věnoval už jen proto, že jsem čekal, až se něco začne dít (v druhé půlce jsem se něčeho takového dočkal)... Na to, že to má téměř 8 minut mi přišlo, že se nic nedělo. Určitě by se to dalo zkrátit alespoň na polovinu a akčnost videa spoléhala jen na hudbu. Chtělo to nějaké detaily atp.

Ale abych neříkal jen zápory, to rozhodně nechci:
Rozhodně smekám, že se ti chtělo u toho sedět tak dlouho. Vím jaká je to pakárna, sám jsem se o něco takového pokoušel a někdy mi už docházely nervy. Efekty jsou udělané pěkně (i když u blikajících monitorů, které vůbec nebyly souvislé se sirénou, jsem se chytal za hlavu).

PS: Jen chci dodat, že to co píšu, jsou věci, kterých jsem si všimnul a které jsou podle mě nedostatky, které kdyby se doladily, video by bylo několikanásobně lepší (teď mě třeba ještě napadá barevná korekce, filtry atd.). Já sám nejsem o nic lepší, chyby které dělám jsou i mnohokrát horší než ty, co jsem ti vytkl. Jen jsem hrozný detailista a třeba já jsem rád, když se najde člověk, který mi vytkne, co se mu nezdá, abych se tomu mohl dopříště vyhnout, takže se snažím na ostatní videa reagovat objektivně.
Zaznamenáno

kvoky
Pán točičů

Zobrazit profil
« Odpověď #15 kdy: Duben 04, 2010, 11:28:45 »

Johny-115
No čistýho času těžko říct, jestli jsem dal každýmu žákovi hodinu + nějaký další věci tak takových 40 hodin. Ale točilo se to už od podzimu a dodělávali jsme na poslední chvíli.

mrkev
Co se týče filtrů tak jsem to ladil jenom lehce, na tohle moc nejsem. Sirény nevím jestli neseděli, nevšim jsem si. Problém je, že maturitní video má jistý specifika který musíš dodržet - tzn. představení žáků, několik učitelů a nejlíp do toho dát ještě nějakej příběh. Nevím jestli si už dělal nějaký maturitní video, ale není to sranda.
Zaznamenáno
dpokorna5
Náhodný točič
*

Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: Květen 25, 2010, 12:14:03 »

!!! Super !!!
Zaznamenáno

-------------------------
"Vodu neoceníme, dokud nám nevyschne studna a to platí o všem v životě."

Benjamin Franklin
-------------------------
"Za normálních podmínek jsme výkonní, teprve když nás tlačí čas nebo se ocitneme v tísni, jsme efektivní."

John C. Maxwell
------------------------
secondheaven
Vylepšený točič
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #17 kdy: Květen 28, 2010, 20:46:05 »

pěkně ste se s tim museli nadřít-super Úsměv)
Zaznamenáno
Vierzbowski
Profi točič

238644155
Zobrazit profil Email
« Odpověď #18 kdy: Červen 01, 2010, 15:27:07 »

Chlapi: RESPEKT !!!  Šok

když sem se snažil o "kloning", tak mě to po 2 hodinách přestalo bavit - na tohle bych teda nervy fakt neměl
Zaznamenáno
Dandie
Točič
**

310569526
Zobrazit profil WWW
« Odpověď #19 kdy: Srpen 01, 2010, 00:14:15 »

Viděla jsem cca 15 maturitních videí a tohle je bezkonkurenčně nejlepší! Udivuje mě, že jste byli ochotný tomu věnovat tolik času. Fakt respekt!  Mrknutí
Zaznamenáno

Stran: [1] 2
  Tisk  

Skočit na: