Jak nejlépe svítit
Jm no:
Heslo:
Doba:

Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: Jak nejlépe svítit  
hop.out
Profi točič

485929629
Zobrazit profil WWW Email
« kdy: Březen 12, 2010, 20:23:20 »

Dobrý večer,
nevím, zda-li je tu něco podobného, kdyžtak prosím o přesunutí.

Mohl by mi někdo napsat, jak nejlépe svítit interiéry, nějaké praktické zkušenosti, nějaký pravidla, či tak něco.

Budeme mít k dispozici asi 6x 500W a potřebuji dobře nasvítit třídu, či chodbu - nemám s tím moc zkušeností.. Budeme využívat i odrazu..
Zaznamenáno

FORLEAF o.s.
www.forleaf.cz
Bio_Kill
Nosič kafe v Holywoodu

Proti špenátu za hlemýždě!

378829929
Zobrazit profil Email
« Odpověď #1 kdy: Březen 12, 2010, 21:15:04 »

6 x 500 to je až až  Smích http://www.dimenze3.cz/view.php?nazevclanku=svetla-nasviceni-sceny-3&cisloclanku=2007020001
Zaznamenáno
weighell
Režisér v Holywoodu

Kdyby mi to nevadilo, nebyl bych proti...

222356855 weighell@weighell.cz
« Odpověď #2 kdy: Březen 12, 2010, 21:32:43 »

s tim si můžete nasvítit i sousoší na náměstí....Smích my jsme svítili nejvíc 1 × 500 W (bouchla asi po 10 minutách) a pak už vždycky jen 250 W.... připravte se na to, že s takovym světlem uvidíte pěkný hovno až to vypnete, to je k těm zkušenostem..Smích a my vždycky (když je bílej strop) svítíme odrazem o strop... pustit to tam napřímo je blbost, to si neumim představit, jak by vypadalo...

tohle je svícený tou 500kou do stropu... normálně je ten kout černej jak kráva, ptz. v tý místnosti je jen jedno okno, který je zapadný pod převisem střechy (asi 2 m; je to to okno v záběru)... je tam krásně vidět, na co si dát pozor (my jsme si ho nedali Smích) - na klobouku toho týpka blíž ke kameře je vidět, že tam na zemi leží světlo... chce to pořádně prohledat záběr a pro každej zvlášť rozmístit nějaký stínidla (já tam dával černou koženou brašnu Smích), aby nebylo poznat, že to světlo je tam uměle... (jinak ta barva je postprodukční, normálně je to bílý, ale nenapadlo mě to blejsknout bez toho světla :/)...
http://tyvolemovie.weighell.cz/media/screens/tv009.jpg
Zaznamenáno

nastavení externího monitoru v Sony Vegas: stiskněte "Alt" + "Shift" + "4"
hop.out
Profi točič

485929629
« Odpověď #3 kdy: Březen 12, 2010, 22:28:07 »

Díky.. no my jsme poslední film svítili v baru před odrazovky 4 x 500W a celkem nic extra Smích (Strop tam byl černej, tak to by moc nešlo Smích) No uvidíme.. až to budeme zkoušet, tak se postnu nějaký fotky a třeba ještě poradíte konkrétně Mrknutí
Zaznamenáno

FORLEAF o.s.
www.forleaf.cz
Johnny
Náhodný točič
*

283056983
« Odpověď #4 kdy: Červenec 28, 2010, 15:29:45 »

weighell  - jo to vypadá hezky a přirozeně
Zaznamenáno

I want to know the truth... I know. It's dangerous