rozpadajíčí se obraz
Jm no:
Heslo:
Doba:

Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: rozpadajíčí se obraz  
vacek
Pán točičů

Zobrazit profil
« kdy: Leden 31, 2010, 13:16:12 »

Chtěl jsem se zeptat.. taky se vám stává, že když je nějaký příliš intenzivní zvuk, že se obraz jakože začne rozpadat ?
Stalo se mi to již dvakrát, jednou při silném větru a podruhé při křiku dítěte.
Nahráváno to bylo na interní mikrofon.
Ale to bude asi problém všech kamer nebo ne ? Jak se toho vyvarovat ? Zjistil jsem to až při nahrávání videa do PC.
dík
Zaznamenáno
Ji-Barr
Vylepšený točič
**

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Leden 31, 2010, 13:31:19 »

Tohle by se nemělo stát. Zpracování videa a zvuku jsou oddělené procesy. Neboli nezávisle na zvuku musí video být ukládáno v konstatním datovém toku, rozlišení a snímkové rychlosti.  Vypadá to na problém nahrávací elektroniky u kamery. Co je to za kameru ?
Zaznamenáno
vacek
Pán točičů

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Leden 31, 2010, 13:37:25 »

aha, tak to není moc potěšující zpráva ... je to HV30
Zaznamenáno
Bio_Kill
Nosič kafe v Holywoodu

Proti špenátu za hlemýždě!

378829929
Zobrazit profil Email
« Odpověď #3 kdy: Leden 31, 2010, 15:34:26 »

To je na servis ...
Zaznamenáno
Maty
Pan řídící
Komparsista v Holywoodu

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 kdy: Leden 31, 2010, 15:54:11 »

Nevím jak dlouho máš HV 30 ale dvakrát není moc velké číslo, každá elekronika občas zazlobí i ta nejlepší. Jak říkají lidi od televize holt se občas potkají jedničky s nulama..  Smích
ZKoušel si ten stav vyvolat uměle? Pořádně si zařvat do mikrofonu při nahrávání? Mohle jít jen o dropouty na pásce který zrovna vyšly do nějakýho hlasitýho zvuku...  Úsměv
Zaznamenáno

A přece se točí...
vacek
Pán točičů

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Leden 31, 2010, 18:18:41 »

No tak jsem to teď zkoušel.. Foukal jsem při nahrávání do mikrofonu, jelikož mi to minule udělalo ve vichru venku...
Výsledkem je, že se obraz 2x z 5 pokusů rozpadl v části na malinké kostečky. Chtěl jsem to přerendrovat na rotumnou velikost a hodit sem, ale došel jsem k tomu, že i když mi to *.m2t přehraje ve winmediaplayeru a tam vidím ten rozklad, když to hodím do Vegasu tak je jen začátek klipu, který je ok a pak je černá část .. to jest ta rozpadlá, pak obraz zase naskoči jede vteřinu, dvě a zase zčerná(rozklad) ... uf
Jinak, stalo se mi to vždy při točení na novou kazetu, jakože je nepřepisuju.
co s tím ? Servis ? :-(
Zaznamenáno
Maty
Pan řídící
Komparsista v Holywoodu

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6 kdy: Leden 31, 2010, 20:16:12 »

Bohužel tak tohle je opravdu na servis...  Smutek
Zaznamenáno

A přece se točí...
Ji-Barr
Vylepšený točič
**

Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Leden 31, 2010, 21:07:40 »

Koukal si na nahrané video i na LCD v kameře ?? Pokud je to i tam, tak jedině servis. Dobrá HV-30 tohle určitě nedělá.
Zaznamenáno
vacek
Pán točičů

Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Únor 01, 2010, 10:54:31 »

v kameře jsem se na to nedíval ... , ale dnes večer zkusím ... a dám vědět..
Zaznamenáno
vacek
Pán točičů

Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: Únor 02, 2010, 09:21:14 »

Tak jsem se k tomu dostal až dnes, ale udělal jsem test ... znovu jsem zkoušel do PC nahrát jen ty kousky ,který jsem věděl, že byly problémový...
No a nějak jsem to nepochopil, jednou se to nahrálo a jelo to i v PC neb problému a nějakého rozpadání, ale podruhé to na jednom místě zase zablblo ...
Každopádně na displeji kamery se nic neukáže, prostě to tam jede úplně normálně.
Tak těď nevím kde hledat chybu. Zda to je opravdu kamerou nebo to může být PC, jakože to třeba nestíhá pobrat všechno, jen je mi záhadou, že se to rozpadne zrovna v místě kde je zvuk prostě nějaký extrémní....
Nějaká rada Co???
Zaznamenáno
Bio_Kill
Nosič kafe v Holywoodu

378829929
Zobrazit profil Email
« Odpověď #10 kdy: Únor 02, 2010, 09:29:21 »

Vyzkoušet to na jiném PC
Zaznamenáno
vacek
Pán točičů

Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: Únor 02, 2010, 09:50:17 »

jj zítra to snad zkusím na jiným PC ... stejně se mě to nějak nezdá poslední dobou ta kamera ... možná jak to blbne tak hledám nějaký vady nebo nevím, ale pokažký když to zapnu do režimu přehravání se ozve takové zabzučení 3x, když to vypnu tak nic a když to zapnu do režimu nahrávání tak nic a když to vypnu tak přichází znova zabziučení 3x a pak cvaknutí...
už jsem z toho zmaten, už si nějak neuvědomuju jestli to dělalo někdy i dříve .. ? co to ?
buď se to sere nebo mi hrabe  Smích Smích Smích
Zaznamenáno
Bio_Kill
Nosič kafe v Holywoodu

378829929
Zobrazit profil Email
« Odpověď #12 kdy: Únor 02, 2010, 10:58:45 »

Tak ji dej do servisu a budeš mít klid  Mrknutí
Zaznamenáno
zdenduard
Bloudící poutníku
« Odpověď #13 kdy: Únor 02, 2010, 13:45:03 »

A nemůže to bejt spíš fw? Buď kabelem, nebo jednotkou v PC. Taky mi to sem tam dělá... Při capturingu to udělá dropout (obraz se začne rozpadat) i když na pásce není... Myslim si, že to je kabelem, ale moc to neřeším...vždycky to nacapturuju znova a jde to Úsměv
Zaznamenáno
zdenduard
Bloudící poutníku
« Odpověď #14 kdy: Únor 02, 2010, 15:45:17 »

PC to bude těžko, když ti to nepřehraje sama kamera.
Jenže ona to přehraje.
Každopádně na displeji kamery se nic neukáže, prostě to tam jede úplně normálně.
Zaznamenáno
mr.kev
Režisér v Holywoodu

Všichni se učíme

334027872
Zobrazit profil
« Odpověď #15 kdy: Únor 02, 2010, 17:55:27 »

Přikloňuju se k Lachtanovi. Podle mě to je taky kabeláží či ovolněnými konektory. Zkus při capturingu pořád hýbat kabelem v různých místech a uvidíš.
Zaznamenáno

vacek
Pán točičů

Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: Únor 02, 2010, 19:18:55 »

ok testnu to ... a dám vědět .. pak tu ještě zústává ten podivný zvuk ozyvajícíse .... který jsem zmínil dříve ... přišel jsem na to, že to má možná souvislost s tí, že se mi neuzavírá krytka objektivu ... doteď jsem si toho nevšiml, jelikož mam nasazenou široko. předsádku ... tak, ale jistý si tím nejsem , zda je souvislost zvuku ozývajícího se a samozavírací krytky nějak sovisející ...  Smutek
Zaznamenáno
Stran: [1]
  Tisk  

Skočit na: