ollywod
Jm no:
Heslo:
Doba:

Stran: 1 [2]
  Tisk  
Autor Téma: ollywod  
Don
Téměř profi točič

Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: Leden 09, 2010, 00:09:47 »

Ještě k tomu umění.
U mě je umění vše co člověk dělá podle toho co ho v to chvíli napadne, z čeho je zhnusen, co se mu líbí, co se mu zrovna honí v hlavě, co by nejraději udělal když se na něco/někoho podívá atd.... Musí to jít zkrátka z člověka, neovlivněné nikým jiným.

(Možná trochu extrémní definice, ale takhle to beru...)

Takže když vezmu láhev červeného vína a hodím s ním o zeď, krátce před tím než jsem prokopl televizi kde jsem viděl něco co mě naštvalo, to je umění.

Natočit film o "něčem" za 1/10/100/1000/10000K dolarů, to není umění.
Když to zahrnu, většina dnešních filmů (procentuálně to opravdu nedám Úsměv není umění.
Zaznamenáno
Don
Téměř profi točič

Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: Leden 09, 2010, 00:29:48 »

To ale není pravda. Lidi zajímá výsledek, ne průběh práce.
O ten se zajímají až fanoušci, ale bez výsledku žádní fanoušci nejsou.

To co popisuješ je obyčejný, prach sprostý konzum, nikoli umění.
__
To s těma pastelkama: Ano, pokud tě to naplní, tak ano. Pokud počmárám stovku papírů a ty klidně třeba vyhodím tak je to jen moje věc, moje pocity, moje naplnění, vylití zlosti. Ať se to někomu líbí nebo ne.

Ekvivalent je samozřejmě ve filmu. Klidně vemte kameru a natočte jak po těch papírech něco čmáráte, pak je podpalte. Sice to nikdo nepochopí, ale vy ano. O to jde.
Zaznamenáno
Galahad
Pán točičů

Zobrazit profil Email
« Odpověď #22 kdy: Leden 09, 2010, 10:13:10 »

Lachtan - to je to co vidíme jinak. Ty za vším vidíš prachy a líbivost ostatním. Já to dělám pro sebe, pro svůj zážitek. Pak až pro ostatní. Věci jako performance, i kamerové, jsou pro mně uměním. Nemusí ani nic vzniknout! Don má naprostou pravdu. Nezávislý či komerční filmař dělá filmy pro ostatní, já, jakožto umělec amatér dělám filmy pro radost svou a blízkého okolí. To jsem se dostal k otázce, proč jsem tedy tady na fóru. Každý má ňáký cíl, za kterým jde. Ano, pro mne je důležitější tvorba než výsledek, ale na drouhou stranu chci zlepšit i ten výsledek. Takhle se potom postupuje. Já třeba dělám filmy experimentální a alternativní, hledám svou cestu, ale dělám to podle sebe. Např. Ladiz taky... Pro mně je film umění, ne hollywood nebo prachy. Stejně jako všechno ostatní umění po komercializaci už mně to nebude tolik bavit.
Zaznamenáno
Bio_Kill
Nosič kafe v Holywoodu

Proti špenátu za hlemýždě!

378829929
Zobrazit profil Email
« Odpověď #23 kdy: Únor 02, 2010, 08:28:33 »

"Pokud se dostanete do hollywoodu, což ještě nikdy z cz/sk nedokázal  ..."

Co to meleš člověče .... Šok A co Forman ...  Vyplazuji jazyk
« Poslední změna: Únor 02, 2010, 10:20:52 od Bio_Kill » Zaznamenáno
Shephard
Profi točič

465797217
Zobrazit profil WWW Email
« Odpověď #24 kdy: Únor 02, 2010, 13:21:29 »

A Svěrák zas moh točit Pravidla moštárny. Kdyby chtěl...
Zaznamenáno

Yippie kia yeah, motherfucker.
Stran: 1 [2]
  Tisk  

Skočit na: